EM logo
landslaget-2007

Sverige vann guld i Europeiska Mästerskapet i Transportteknik 2007

EM i Transportteknik avgjordes den 31 mars i Herning, Danmark. Tävlingen samlade deltagare från fem olika länder. Förutom Sverige och värdlandet Danmark fanns Finland, Norge och Frankrike på plats.

Sverige ställde upp med tio taggade lagmedlemmar, som kämpade väl och framgångsrikt. Resultatet blev guld för tävlingsdelen EU-förare och brons för Transportteknik. Flera individuella grenmedaljer blev också bevis för styrkan i det svenska laget. De unga svenska yrkesförarna har all anledning att känna sig stolta – liksom det moderna transportsverige, som dom företräder!

Inramningen var speciell i och med att tävlingen arrangerades i anslutning till Danmarks största mässa inom transportbranschen – Transport 2007. Ca 40 000 besökare räknades in och många av dessa valde att besöka tävlingsområdet i det strålande vädret.

En nyhet var att man för första gången även hade en tävling för transportplanerare. I den tävlingen finns lag från Sverige, Danmark och Frankrike. Sverige representerades av Malmö Högskola. Danmark vann, tätt följt av Sverige. Mer finns att läsa på arrangörens hemsida; www.tur.dk.

Kontakt på TYA är Caj Luoma, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.