Det står nu klart att Viskastrandsgymnasiet i Borås utsetts till Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne. Under den nationella konferensen – Skolforum 2015 fick en stolt Anna‐Lena Olsson Jacobsson från Viskastrandsgymnasiet ta emot den allra första utmärkelsen: Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne.

– Vi utbildar för eleverna, branschen och framtiden. Vi har tagit till oss TYAs statistik kring var bristerna finns och jobbar för att åtgärda detta. Vi satsar extra mycket på att ge eleverna så mycket praktisk kunskap som möjligt, säger rektor Anna-Lena Olsson Jacobsson.

Juryns motivering för årets vinnarskola är som följer:

Viskastrandsgymnasiet sätter eleverna i förarsätet, med verklighetsnära praktik, genomtänkt ämnesinfärgning, en högmotiverad personal och ett synnerligen aktivt programråd.

Skolan står som ett föredöme för andra skolor när nya förare skall utbildas.

Bakom utmärkelsen står TYA – Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd med syftet att visa på hur många skolor med inriktning transport gör en stor insats med att utbilda framtidens lastbilsförare.

– Ett stort grattis till Viskastrandsgymnasiet! De stod ut i nomineringarna i år så det känns helt rätt att de vann juryns röster, säger Bill Rehn, Vd på TYA.

– Med denna nyinstiftade utmärkelse vill TYA driva på och uppmuntra skolor att öka kompetensen hos blivande lastbilsförare. De skolor som tilldelas utmärkelsen kan ses som förebilder att utveckla unga människor att bli anställningsbara, säkra och välutbildade inom yrket. säger Bill Rehn.

Partners till Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne är Länsförsäkringar och KG Sandström AB.

Fakta om Anders Jonzon

Anders Jonzon vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar. Han jobbade med stora visioner och små detaljer, ofta nytänkande och innovativt, med målet att eleverna skulle bli duktiga och säkra lastbilsförare.

Utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne tilldelas en skola som arbetar i Anders Jonzons anda. Anders gick bort efter en tids sjukdom 2014.

Det här är TYA

Vår verksamhetsidé är att aktivt bidra till att utveckla kompetens, arbetsmiljö och status och därmed bidra till ökad produktivitet och lönsamhet. TYA är ett samarbetsorgan mellan arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer i transportbranschen. Verksamheten bedrivs mot TYA anslutna företag genom kurser och projekt som tar sikte på yrkeskunskap och arbetsmiljö. Vi samverkar även med skolor och myndigheter samt utarbetar informationsmaterial och läromedel.

 

Kontaktperson:
Lasse Holm
Projektledare
08-734 52 31 lasse.holm@tya.se