2017 – Vretagymnasiet i Vreta kloster

u31gp8zvvtnpywatxr6m

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juryns motivering: En skola med allt på plats. Ett fantastiskt engagemang från lärare, elever och transportbranschen utvecklar förare i toppklass. Skolan står som ett föredöme för andra skolor när nya förare ska utbildas.

– Vi har jobbat hårt och målmedvetet individuellt med varje elev från första till sista dagen. Det har resulterat i att 24 av 27 elever gick ut med full behörighet. Vi ska använda priset som en viktig del i vår marknadsföring och framförallt känner vi oss glada och stolta vilket ger nya krafter sa Kenneth Gustafsson, transportlärare på Vretagymnasiet.


 2016 – Jämtlands Gymnasium i Östersund

pwgjegeshcabiepojahg

Juryns motivering: Med verklighetsnära arbetssätt och kompetent personal utvecklas utbildningen tillsammans med branschen. Denna skola driver framtidens utbildning redan idag. Skolan står som ett föredöme för andra skolor när nya förare skall utbildas.

– Vi har jobbat målmedvetet med att få till ett tätt samarbete med branschen. Det har vi lyckats med tack vare att våra lärare står med ett ben i skolan och det andra ute i verkligheten. Det är fantastiskt roligt för mig och lärarna att få ett kvitto på att det fungerar. Sen är det viktigaste att eleverna tar examen och får jobb efter utbildningen, sa Kjell-Åke Skoog, rektor på Jämtlands Gymnasium.2015 – Viskastrandsgymnasiet i Borås

sqmpnev9sz6golhva9ka

Juryns motivering: Viskastrandsgymnasiet sätter eleverna i förarsätet, med verklighetsnära praktik, genomtänkt ämnesinfärgning, en högmotiverad personal och ett synnerligen aktivt programråd.

– Vi utbildar för eleverna, branschen och framtiden. Vi har tagit till oss TYAs statistik kring var bristerna finns och jobbar för att åtgärda detta. Vi satsar extra mycket på att ge eleverna så mycket praktisk kunskap som möjligt, sa rektor Anna-Lena Olsson Jacobsson.