OBS! Formuläret för att nominera skolor till Årets Transportskola fungerar inte. Det kommer finnas möjlighet att nominera igen efter 4/6 på www.tya.se.

 

Årets Transportskola – till Anders Jonzons minne

Många gymnasieskolor med inriktning transport gör stora insatser för att rekrytera elever och säkerställa att de går ut med bra
resultat. Skolorna utvecklar ofta egna idéer för att eleverna ska bli välutbildade, säkra och anställningsbara lastbilsförare.
Det vill TYA uppmärksamma med utmärkelsen Årets Transportskola – till Anders Jonzons minne.


Anders Jonzon jobbade på TYA och vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar. Utmärkelsen Årets Transportskola går till
en skola som jobbar i hans anda.

Det viktigaste kriteriet är nytänkande idéer som förbättrar anställningsbarhet, säkerhet och utbildningskvalitet. Även idéer som förbättrar branschkontakter och till rekrytering till utbildningen rankas högt. Idéerna måste vara bra men behöver inte vara stora. Utmärkelsen består av ett diplom som delas ut till en skola varje år, och äran i att vara en förbild för andra skolor Bara en skola per år kan få utmärkelsen och konkurrensen är hård.

Med detta sagt vill vi uppmuntra alla som känner till en riktigt bra skola – till exempel sin egen – att nominera den!

På konferensen Transportkompetens tillkännages vilken skola som får den hett eftertraktade utmärkelsen Årets Transportskola – till Anders Jonzons minne.

Kontaktperson:
Lasse Holm
Projektledare
08-7345231 lasse.holm@tya.se